Program for Kinaturen 25 mars - 2 april

TUR TIL BEIJING MED KARMØY FOLKEHØGSKULE! 25.03 - 02.04.2009

Reisen til Kina har en naturlig begynnelse i den gamle keiserbyen Beijing. Hovedstaden har vært sentrum i Midtens Rike gjennom hundre år. Dette er en uforglemmelig reise i historien til de mange minnesmerker som Den Kinesiske Mur, Den Forbudte By, Sommerplasset og Den Himmelske Freds Plass. Om kvelden gis det underholdende forestillinger med kinesisk akrobatikk og Peking Opera. Beijing er også kjent for de mange og spennende shoppingmuligheter av klær og kunsthåndverk.

Program
Onsdag 25.03. - Avreise fra Haugesund til Beijing via København. Fremmøte 2,5 timer før avgang og felles innsjekking.

Torsdag 26.03. - Vi ankommer BEIJING om ettermiddagen. Vår lokale guide møter oss på flyplassen og gir en liten orientering på bussen på vei til vårt første møte med kinesisk kultur og historie, og besøker HIMMELENS TEMPEL hvor keiserne i Ming og Qing dynastiet gav offergaver til værgudene med håp om å få en god høst. Etter besøket i tempelet sjekker vi inn på hotellet. Det blir middag på kvelden.

Fredag 27.03. - Vi besøker DEN FORBUDTE BY med sine 9999 rom som er bygget etter streng mytologisk filosofi. Alle deler av byen har sin betydning og ingenting er overlatt til tilfeldigheter. Dette er virkelig et mesterverk og ble i 1987 satt på UNESCO's liste av verdens kulturarv. Fra palasset går vi videre til den symbolske samlingsplassen DEN HIMMELSKE FREDS PLASS (Tian'anmen Square), som formann Mao utvidet til verdens største åpne plass i 1951. Etter lunsj tar vi nærmere øyesyn på den kinesiske silken i SILKEBUTIKKEN. Her har de silkestoff og klær til høy kvalitet og med skredder på stedet for den som ønsker å sy egne klær. (jeg skal bestille kjole ^^ ) Kvelden tilbringer vi sammen med MINORITETSGRUPPEN DAI fra sørvest Kina. Vi vil bli bedre kjent med Dai-folket gjennom deres mat og tradisjonelle underholdning.

Lørdag 28.03. - I dag starter aktivitene før frokost. Vi blir med lokalbefolkningen på morgengymnastikk i SOLENS TEMPEL. Her er det bare å delta i de treningsgrupper man ønsker. Det finnes alt fra tai-chi til aerobic. Tilbake til hotellet for frokost. Etter frokost går turen til PEKING OPERA AKADEMIET. Vi får et innblikk i hvordan de fra ung alder undervises til å beherske den kinesiske operaformen. Der ifra går turen videre til SOMMERPALASSET som ligger nordvest i Beijing. En promenade gjennom Sommerpalassets fantastiske hage, bygget i Qing dynastiets tid for keiser og keiserinner, vil bringe oss tilbake til fortidens Kina. Hagen er rik på naturlig skjønnhet og står i fin harmoni med den planlagte landskapsarkitekturen, skulpturene og bygningene rundt. Etter lunsj besøker vi PERLEFABRIKKEN. Her får vi en introduksjon i odling av perler. Tilbake i sentrum blir vi "introdusert" til YA SHOW CLOTHING MARKET, en introduksjon for at tiden aldri skal strekke til. Her er det gode muligheter til å gjøre en god handel. Etter middag skal vi se en forestilling med KINESISK AKROBATIKK, en oppvisning som kan ta pusten fra en.

Søndag 29.03. - Dagen er avsatt til egen aktivitet.

Mandag 30.03. - I dag skal vi til den kinesiske muren. På veien stopper vi ved et messing- og kobberverksted der de praktiserer en spesiell form for inngjærings- og fargeteknikk på pyntegjenstander av messing, Cloisonnè. Livet på landet i Kina er meget annerledes enn vår egen hverdag. Vi besøker en LANDSBY og en GRUNNSKOLE ved landsbyen. Til lunsj får vi den ære av å spise hjemme hos en kinesisk familie. Etter lunsj kjører vi mot DEN KINESISKE MUR VED BADALING. Å stå på denne historiske muren er absolutt en opplevelse for livet. Kvelden er satt av til egen aktivitet.

Tirsdag 31.03. - dagen starter med besøk til et HUTONG boligområde. Her finner vi smale gater og tradisjonelle hus fra Ming og Qing dynastiet. Vi tar en sightseeing i området på RICKSHAW og besøker en av familiene som bor der. Vi spiser lunsj og tar en liten "pause" i et TE HUS. Der får vi høre om teens rolle i Kina og lærer oss å tilberede kinesisk te. Videre går turen til ANTIKK GATEN der vi besøker et TRADISJONELT KINESISK APOTEK. Kvelden rundes av med middag og en forestilling ved PEKING OPERA.

Onsdag 01.04. - Dagen er avsatt til egen aktivitet. På kvelden blir det avskjedsmiddag. På menyen står blant annet PEKING AND som er byens spesialitet, derav navnet.

Torsdag 02.04. - Avreise fra Beijing tilbake til Norge. Ankomst Norge samme dag.
Kommentarer (5)

Én kommentar

Nina

23.03.2009 kl.17:14

jeg gleder meg så mye til å oppleve dette sammen med deg. det blir kjempe bra ;D

Skriv en ny kommentar

hits